Med varme kommer skybrud: Har du tjek på forsikringen?

Med det varme sommervejr er der større risiko for store mængder regn. Derfor er det med at have styr på, hvordan du er dækket i tilfælde af vandskader.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Med varme sommerdage kommer også voldsomme regnskyl.

En påstand, der bliver forstærket af regnmængderne i 2017. For ifølge forsikringsselskabet Codan, blev antallet af skader forårsaget af skybrud fordoblet fra 2016 til 2017.

Derfor er det en god idé at tjekke hus og forsikring en ekstra gang – for hvordan er du stillet, når regnen vælter ned?

Ifølge Codan er flere boligejere i dag blevet mere oplyste omkring, hvordan de er stillet, hvis skybruddene kommer.

Codans årlige vejrundersøgelse:

- Det er et godt tegn, at flere boligejere er klar over, hvordan deres forsikring dækker i tilfælde af vejrskader. I Codan oplever vi, at danskerne generelt er blevet mere opmærksomme på, hvordan det voldsommere vejr påvirker boligerne. Det gælder både i forhold til at forebygge vejrskader, men også boligejernes viden om hvordan forsikringen dækker, hvis man er så uheldig at få en skader efter eksempelvis et skybrud, siger skadedirektør Henrik Bundgaard fra Codan i en pressemeddelelse.

Gælder også folk i lejligheder

Men bor du i lejlighed, så er det en lidt anden historie. For flere end halvdelen af lejlighedsejerne har svaret i en undersøgelse foretaget af Codan, at de ikke ved, hvordan de er dækket af forsikringen i tilfælde af, at de skulle blive ramt af skader som følge af vejret.

Og lejlighedsejere har ellers en god grund til at sætte sig ind i det. Særligt hvis man er ejer af et kælderrum.

- Du bør nøje overveje, hvad du opbevarer i kælderen. Fotos, bøger og arvestykkerer ikke altid til at redde, hvis et skybrud har oversvømmet kælderen og dit indbo. Derfor anbefaler vi, at man sørger for at hæve alle de opbevarede genstande fra kældergulvet og putte dem i vandtætte plastikbokse, siger Henrik Bundgaard.

Sådan dækker hus- og indboforsikringer typisk