Mange sjællændere får nej til boliglån

Indbyggerne i Region Sjælland bliver ofte afvist, når de vil optage lån hos banker og realkreditinstitutter.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det kan være særdeles svært at få banken til at give et boliglån, hvis man bor i Region Sjælland. Det skriver låneportalen Udenombanken i en pressemeddelelse.

Portalen, der formidler boliglån til bank-afviste danskere, har det seneste år behandlet over 3.500 lånehenvendelser, og tallene viser, at det især er borgere i Vest-, Midt- og Sydsjælland og på Lolland-Falster, som får et 'nej' af deres pengeinstitut. 

28 procent fra Region Sjælland

Samlet set kommer 28 procent af låneforespørgslerne fra Region Sjælland, og det skal ses i forhold til, at blot 14,5 procent af den danske befolkning har hjemadresse i regionen.

De fleste låneønsker drejer sig om lån til køb af bolig, mens lån i friværdien og omlægning af eksisterende lån også er populære, fortæller Udenombankens administrerende direktør, Søren Scheibye.

- Pengeinstitutterne er meget fokuserede på rådighedsbeløbet, når de skal udstede lån, og derfor får vi blandt andet mange forespørgsler fra selvstændige erhvervsdrivende og fra pensionister, der vil have et nedsparingslån. De kan godt have svingende eller lave indtægter, som gør at de får et 'nej' i banken. Til gengæld har de ofte masser af friværdi i boligerne. Den sikkerhed er vores investorer, som udsteder lånene, i mange tilfælde godt tilfredse med, siger Søren Scheibye.

Udenombanken.dk har siden juni 2014 formidlet boliglån fra investorer til danskere, der er blevet afvist hos deres bank eller realkreditinstitut. I løbet af de seneste 12 måneder har portalen formidlet lån for næsten 100 millioner kroner.

Om Udenombanken.dk

  • Udenombanken.dk's mål er at skabe troværdighed til alternativ finansiering via gennemsigtighed i forhold til renter og vilkår ved optagelse af lån samt at skabe mere konkurrence på markedet.
  • Portalen har siden opstarten i sommeren 2014 modtaget låneforespørgsler for over to milliarder kroner.
  • Udenombanken.dk kan i øjeblikket tilbyde kunderne at optage boliglån til en rente, som typisk ligger mellem 6,1 og 6,5 procent mod 7-7,5 procent i sommeren 2014. Lån via UdenomBanken.dk udstedes altid af selskaber, der er godkendt af Finanstilsynet
  • Udenombanken.dk har en score på 9,3 ud af 10 på Trustpilot

Nyhedsoverblik