¨

Mange kom ind på sjællandske studier

Foto: TV ØST

Håbefulde ansøgere ventede i dag på brev fra deres drømmestudie. Ud af 80.000 ansøgere på landsplan, var der over 6000, der havde søgt ind på en uddannelse her i landsdelen.

Tiden var lang for Mette Jensen fra Præstø i dag. Mens hun ventede på postbuddet, opdaterede Katrine Christiansen hende, om de andre veninders held med posten i dag.

- Hun har skrevet inde på Facebook, "yes, har studiestart d. 27. august", læser Katrine Christiansen op fra mobilen og fortsætter:
-Så hun er også optaget nu. Så mangler vi bare dig, siger hun og kigger på Mertte Jensen.

- Så alle er optaget, undtagen mig, ind til videre? spørger Mette Jensen.

Drømmen er ergoterapeut
Mette Jensen har søgt ind på uddannelsen til ergoterapeut på University College Sjælland i Næstved. Vejen hertil er gået via en HG-uddannelse, barsel, job i Fakta og Spar og suppleringsfag på VUC.

- Jeg har gjort alt, hvad jeg kunne, synes jeg. Og nu er jeg bare klar, fortæller den 22-årige.

Postbuddet skuffer
Normalt kommer postbuddet forbi Mette Jensens postkasse ved middagstid. Men da han endnu ikke er kommet klokken to, bliver hun utålmodig og ringer til University College Sjælland.

Her vil de først ikke oplyse hende om resultatet af ansøgningen, da sådan noget skal foregå via post, men de gør en ekstraordinær undtagelse for hende og TV2 Øst.

- Så det betyder, jeg er kommet ind, spørger Mette Jensen i telefonen.

Svaret er ikke til at tage fejl af, for lige pludselig lyser hun op i et stort smiler og råber "yes". Herefter bliver der åbnet en flaske bobler, og så skal det positive svar ellers bare fejres på yndlingscaféen.

Optag i landsdelen
TV2 Øst har lavet en sammentælling af optag-tallene for uddannelserne her i regionen. Det gælder uddannelserne under Syddansk Universitet i Slagelse, University College Sjælland og Erhvervsakademi Sjælland.

I alt har 6273 søgt ind på en af disse skolers uddannelser, og 2183 blev optaget.

4090 blev ikke optaget. Det kan skyldes, at de ikke var kvalificerede, at studiet fik flere ansøgninger end pladser, eller at personen blev optaget på sin 1. prioritet på en anden uddannelse.

03:44 Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App