¨

Mange busser kører for stærkt

Foto: TV ØST

Fredag var store udrejsedag for skibusserne med kurs mod alper og løjper, og det er ikke kun Egons busser i Slagelse, der kører al for stærkt, sådan som vi fortalte i søndags. Flere andre selskaber og især mange udenlandske turistbusser overskred i dag hastighedsbegrænsningerne på regionens motorveje.

Det gælder om at komme afsted til løjperne i en fart. Men det kan også gå for stærkt.

TV2 Øst har sat sig for at tjekke, hvor stærkt det egentlig går, når busserne drøner gennem regionen. Vi følger busserne mellem 5 og 10 kilometer på motorvejen hvor fartgrænsen for busser er 80 kilometer i timen.

16 busser bliver tjekket. 7 kører gennemsnitligt mellem 80 og 90 kilometer i timen.

Mens 9 busser - altså mere end halvdelen af de busser, vi har tjekket - gennemsnitligt kører over 90 kilometer i timen.

 

For hver 10 kilometer i timen, en bus øger hastigheden, øges dens bremselængde med 25 procent. De hurtigste busser vi målte i fredag kørte omkring 100.

Hos busvognmændenes egen forening ærgrer man sig. Men det er ikke kun danske busvognmænd, der kører for hurtigt - 7 ud af de 9, der kørte hurtigst i dag, var udenlandske busser.

- Det kommer ikke bag på mig, for mange af de busser, der kører på strækningen er udenlandske, siger administrerende direktør for Danske Busvognmænd, Steen Bundgaard.

Busvognmændenes forening arbejder med holdningsbearbejdelse blandt chaufførerne i Danmark, og det er også recepten til at få de udenlandske til at overholde loven, mener Steen Bundgaard.

01:40 Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App