Madordning sender vuggestuepriser i vejret (Video)

Fra årsskiftet risikerer en vuggestueplads på Stevns at koste på den dyre side af 3000 kroner. Nye krav fra folketinget om mad i daginstitutionerne har fået kommunen til at hæve prisen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sund mad til børnene. Sådan lyder diktatet fra Christiansborg - men vuggestuen Bulderbo i Stevns kommune har allerede en sund madordning.

Forældrene indbetaler 120 kroner om måneden i en konto i den lokale brugs, pædagogerne køber ind og forbereder og så er der serveret. Prisen er altså 120 kroner for sund mad til de små, men fra årsskiftet tager kommunen over og så er prisen 700 kroner om måneden.

Se hele indslaget fra TV2 ØST herunder:
[video:flv:090326_madordning.flv]

Samtidig med at Christiansborg forlanger sund mad, får kommunerne lov at hæve forældrenes andel af udgifterne til daginstitutionerne fra 25 til 30 procent - på Stevns betyder det 700 kroner mere.

Problemet er ifølge kommunen at ikke alle daginstitutioner ligesom Bulderbo har tid og lyst til at købe ind og lave mad sammen med børnene.

Flere kommuner hæver prisen
TV2 ØST har talt med en række kommuner og langt de fleste regner med at benytte muligheden for at hæve forældrenes egenbetaling fra 25 til 30 procent.

I Lolland Kommune vil en vuggestueplads for eksempel stige med 560 kroner om måneden og en børnehaveplads 280 kroner. I Næstved Kommune vil en vuggestueplads blive 640 kroner dyrere og en børnehaveplads 425 kroner. Og endelig vil en vuggestueplads i Kalundborg Kommune blive 518 kroner dyrere og 316 kroner for en børnehaveplads.

TV2 ØST har interviewet Villum Christensen fra Liberal Alliance der er ophavsmænd til ordningen. Se hele interviewet herunder:
[video:flv:090326_villum.flv]

Hvad mener du om den nye madordning? Kom med en kommentar herunder: