Løkke varsler ny sundhedsreform: Disse lokale sygehuse skal styrkes

Akutsygehuse skal i fremtiden fungere som anker i nye sundhedsfællesskaber, der skal sikre det nære sundhedsvæsen, lyder det fra statsministeren.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

På den anden side af efterårsferien vil regeringen fremlægge et udspil til en ny sundhedsreform, der skal bygges op omkring 21 nye sundhedsfælleskaber landet over.

Det var en af de planer, som landets statsminister, Lars Løkke Rasmussen (V), løftede sløret for, da han i dag stod på talerstolen ved Folketingets åbning.

quote Så den svækkede ældre patient, der bliver indlagt på hospitalet oplever at blive taget trygt og ordentligt hånd om.

Lars Løkke Rasmussen, Danmarks statsminister

Den nye struktur i sundhedvæsenet kommer i vores landsdel til at betyde, at akutsygehusene i Holbæk, Nykøbing Falster og Slagelse i fremtiden skal fungere som omdrejningspunkt for nye såkaldte sundhedsfællesskaber. 

Idéen med disse fællesskaber er at styrke lokale sygehuse, så de kan klare mindre komplicerede sygdomme og dermed spare patienten for en tur på det nærmeste supersygehus.

- Målet er at skabe dén organisering, der bedst muligt kan drive udviklingen af vores sundhedsvæsen fremad til gavn for borgeren, lød det fra statsministeren.

Skal styrke samarbejdet

De såkaldte sundhedsfællesskaber skal styrke samarbejdet mellem sygehuse, kommuner og praktiserende læger. 

- Hvert sundhedsfællesskab bliver bygget op omkring ét af de nuværende akutsygehuse, lød det fra Lars Løkke Rasmussen.

- De vil i gennemsnit dække 4-5 kommuner, og være en ny drivkraft for, at behandlingen bliver sammenhængende, så den svækkede ældre patient, der bliver indlagt på hospitalet oplever at blive taget trygt og ordentligt hånd om. Hvor sygehus, egen læge og kommunen arbejder sammen og tilrettelægger et samlet, overskueligt forløb. Hele vejen fra indlæggelse til opfølgning og genoptræning, som måske skal fortsætte i det lokale sundhedcenter.

Der er tale om følgende sygehuse: