¨

Lokale musikskoleelever optræder i Tivoli

Foto: TV ØST

Sammen med børn og unge fra hele landet giver lokale musikskoleelever den gas, når de i weekenden optræder i Tivoli. I alt 5000 børn og unge er med.

Over 5.000 børn og unge giver den musikalsk gas i Tivoli i weekenden, og på scenerne kan man opleve musikskoleelever fra blandt andet Stevns, Vordingborg, Sorø, Slagelse, Kalundborg og Odsherred.

Over to dage indtager eleverne Tivoli i København, og samtidig er det startskuddet på Danmarks største landsdækkende event for talentfulde musikskoleelver, skriver forlystelsesparken i en pressemeddelelse. I år bliver der afviklet 230 koncerter fordelt på 12 scener med 62 deltagende skoler. Der kan ses frem til musikalske parader, tale ved Kulturministeren og 50 guitarister, som på samme tid blandt andet spiller Deep Purple.

I år er det 26. gang, Musikskoledagene afvikles, og de finder sted den 2. og 3. maj fra klokken 11.30 i Tivoli. 

Voksende deltagerantal

I de seneste år har antallet af deltagere været eksplosivt stigende, og det er ikke mindst hjulpet godt på vej af de mange musikalske talentudsendelse på nationale tv-stationer som MGP, X-Factor og Danmark har talent.

Den megen fokus på musiktalent smitter positivt af på interessen på musikskolerne, og fordi langt de fleste børn og unge trods alt må erfare, at talent ikke er nok, bliver flere og flere hængende på skolerne for at øve sig.

- Der er noget utroligt bekræftende over hvert år at opleve vækstlaget fra alle dele af den danske musikmuld optræde i Tivoli. Nogle af de de unge bliver måske professionelle udøvere i musiklivet senere hen. Men endnu vigtigere er det aspekt, at en ny generation gennem musikskolernes gode arbejde får en helt særlig oplevelse, når de sammen med andre spiller sammen overfor et rigtigt publikum et sted, hvor der er så stolte musiktraditioner, siger Nikolaj Koppel, der er underdirektør i Tivoli Kultur.

Alle musikgenrer fra repræsenteret

Gæsterne kan i år se frem til et spraglet og mangfoldigt program. Musikskolerne har øvet sig gennem det seneste år for at vise noget nyt for Havens gæster, forældre og alle de andre deltagere. Der vil være parader, hvor børn og unge er bevæbnet med trommer, blæsere og slagtøj.

De vil til funky rytmer fyre den af rundt om i Carstensens have, hvor kunstarterne blandes. Paraderne lørdag og søndag betår udover musikken af talentfulde gøglere, skuespillere og akrobater.

Blandt årets højdepunkter bliver uden tvivl, når de professionelle guitarister Mika Vandborg og Søren Andersen søndag den 3. maj samler et kæmpeband med 50 elguitarelever. De skal sammen spille numre sammensat af forskellige guitarriffs. Her bliver der blandt andet prøver på 'Smoke on the water' og 'Sweet Child of Mine'.

- Vi er stolte over den voksende succes Musikskoledagene har haft gennem mere end 25 år i Tivoli.  Det er dage hvor de unge og ikke mindst musiklærerne glæder sig til at vise hvad man har øvet på gennem hele vinteren. Anerkendelsen fra publikum betyder vanvitttig meget for motivitationen og så er det også sundt på egen krop at erfare at øvelse skal der til. Der er ingen genveje når man står med sit instrument foran et veloplagt publikum, siger Dan Johnsen, der er projektleder for Musikskoledage i Tivoli.

Du kan se hele programmet for dagen her.

Musikskolepriser på Plænen

Lørdag klokken 16 på Plænen uddeler DAMUSA (Danmarks Musikskolesammenslutning) både en elevpris og en kommunepris.

Fakta

  • Musikskoledage i Tivoli finder sted lørdag den 2. og søndag den 3. maj 2015
  • Musikskolerns afvikles for 26 gang i træk
  • 12 scener i Tivoli
  • 230 ensembler
  • Over 5.000 musikskoleelever
  • 62 musikskoler deltager
  • Deltagere i alderen 5-70 år
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App