Lockoutede lærere dannede kilometerlang menneskekæde

Tusindvis af sjællandske lærere stod side om side i en menneskekæde i protest mod lockout.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Regionens pendlere fik sig en anderledes oplevelse i morgenmyldretiden. På de sidste 35 km ind mod København havde tusindvis af sjællandske lærerer dannet en lang menneskekæde.

Det var lærerkredse fra 22 kommuner på hele Sjælland, der deltog i morgenens protestaktion, som var rettet mod Kommunernes Landsforening, hvis lockout af lærerne trådte i kraft sidste mandag.

      - Der har været en begejstring og en stemning, som jeg aldrig har oplevet blandt lærere. Der har stået massivt med mennesker fra Roskilde til København, siger lærer i Albertslund Kommune og medarrangør Nikolaj Gunnarson til Ritzau.

       Aktionen foregik i morgenmyldretiden tirsdag fra 7.30 til 8.30, og Nikolaj Gunnarson fortæller, at mange bilister dyttede som en tilkendegivelse for lærerne.

       - Vi vil gerne vise, at lærerne står sammen, og at vi er klar til at kæmpe. Om det så er en måned eller to måneder. Vi er der, og vi er klar, siger Nikolaj Gunnarson.

      Han anslår, at der i hvert fald deltog 5000-6000 personer i menneskekæden. Flere tilmeldte sig imidlertid i sidste øjeblik, og derfor anslår arrangørerne, at tallet formentlig er højere.