¨

Livsfarlige byggepladser afsløret

Foto: TV ØST

Arbejdstilsynets kontrolbesøg på sjællandske byggepladser viser, at mange ikke overholder reglerne. De fleste sikkerhedsbrud sker i forbindelse med arbejde i højderne.

Det står skidt til med sikkerheden på mange danske byggepladser. Da Arbejdstilsynet i går aflagde 169 byggepladser over hele landet et kontrolbesøg, var der nemlig forbud og påbud til 103 af dem for ikke at overholde reglerne. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Ud af de 57 byggepladser, der blev kontrolleret på hele Sjælland og Bornholm, var 23 af stederne i så dårlig forfatning, at der ifølge tilsynschef Hasse Mortensen var overhængende risiko for tilskadekomst eller livsfare. To af dem endda så farlige, at arbejdet øjeblikkeligt blev indstillet.

Når Arbejdstilsynet kommer rundt på byggepladserne, er de hyppigste sikkerhedsproblemer farligt arbejde i højderne. Det drejer sig for eksempel om arbejde på tage, stilladser, og selvom det samlede antal arbejdsulykker er faldende, så er det nødvendigt at fastholde byggepladsernes fokus på arbejdsmiljøet.

- Antallet af ulykker i byggebranchen er faldende. Sidste år var der det laveste antal dødsulykker, og det er en stor glæde, men der skal holdes fast, siger Hasse Mortensen.

I 2010 skete der i alt 2854 ulykker på byggepladser i Danmark, hvoraf fire ulykker kostede medarbejderen livet, mens andre 410 ulykker var alvorlige.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App