Ledige slipper for bøvl

Beskæftigelsesminister Inger Støjberg vil ændre reglerne for visse grupper af ledige, så de ikke længere skal tvinges til at sende ansøgninger ud.I fremtiden bliver ledige, som har et job på hånden eller skal på barsel eller efterløn inden for en måned, fritaget for kravet om aktivt at søge job.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ansættelseskontrakten er skrevet under, den gravide mave er ved at sprænges, eller efterlønnen venter lige om hjørnet. Alligevel skal ledige søge mindst to job om ugen. Det giver ingen mening, siger a-kasser, arbejdsgivere og kommuner i kor.

Og nu giver beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) sig, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten. I fremtiden bliver ledige, som har et job på hånden eller skal på barsel eller efterløn inden for en måned, fritaget for kravet om aktivt at søge job.
- Jeg har ikke vat i ørene. Det er jo spild af ressourcer både for de ledige og for virksomhederne, at ledige tvinges til at sende pseudoansøgninger af sted, siger Inger Støjberg.
- Jobcentrene kan bruge deres ressourcer bedre på rigtig ledige, der har brug for hjælp til at komme i job.

Fredningen af ledige, der alligevel er på vej ud af arbejdsløshedskøen, er første skridt i en afbureaukratisering af hele beskæftigelsesområdet, som ministeren spiller ud med sidst på året.

play
Inge Doris

Over 500.000 danskere har nu fået mindst et vaccinestik

play
Broløbet

Folkene bag broløbet er klar med ny dato

play
Kalkunbesætning aflivet pga fugleinfluenza

Endnu et udbrud af fugleinfluenza - 4.000 kalkuner skal aflives

play
cirkus.4

Cirkus Arena vil lave kæmpe vandland, ferieboliger og koncertsted

play
DJI_0004

Brorfelde Observatorium forsøger sig med frivillig betaling til udendørs aktiviteter

play
Indslag kollektive klaedeskab.transfer

I det fælles klædeskab kan man bytte sig til nyt tøj - og så er det til gavn for miljøet

Se flere