¨

Ledige slipper for bøvl

Foto: TV ØST

Beskæftigelsesminister Inger Støjberg vil ændre reglerne for visse grupper af ledige, så de ikke længere skal tvinges til at sende ansøgninger ud.I fremtiden bliver ledige, som har et job på hånden eller skal på barsel eller efterløn inden for en måned, fritaget for kravet om aktivt at søge job.

Ansættelseskontrakten er skrevet under, den gravide mave er ved at sprænges, eller efterlønnen venter lige om hjørnet. Alligevel skal ledige søge mindst to job om ugen. Det giver ingen mening, siger a-kasser, arbejdsgivere og kommuner i kor.

Og nu giver beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) sig, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten. I fremtiden bliver ledige, som har et job på hånden eller skal på barsel eller efterløn inden for en måned, fritaget for kravet om aktivt at søge job.
- Jeg har ikke vat i ørene. Det er jo spild af ressourcer både for de ledige og for virksomhederne, at ledige tvinges til at sende pseudoansøgninger af sted, siger Inger Støjberg.
- Jobcentrene kan bruge deres ressourcer bedre på rigtig ledige, der har brug for hjælp til at komme i job.

Fredningen af ledige, der alligevel er på vej ud af arbejdsløshedskøen, er første skridt i en afbureaukratisering af hele beskæftigelsesområdet, som ministeren spiller ud med sidst på året.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App