Lasse ror Danmark rundt i havkajak som den yngste nogensinde

25-årige Lasse Bøgh trodser kulde, tåge og modvind i håb om at blive den første havkajakroer nogensinde med det såkaldte rød-hvide bånd.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Hvis du ser Lasse Bøgh i sin havkajak et sted i Smålandsfarvandet, så tøv ikke med at ønske ham god vind.

Medvind og opbakning har han i høj grad brug for i øjeblikket, hvor han forsøger at ro Danmark rundt som den yngste nogensinde.

Turen begyndte i det sydligste af Sønderjyllands vestkyst den 13. februar, hvorefter han i tåge, modvind og kulde drog op langs vestkysten, rundt om Nordjylland og tog det lange, seje træk fra Ebeltoft på Djursland og hele vejen til Sjællands Odde. Herfra gik turen højre om Sjælland, og nu er han altså nået til Lolland.

quote Den største oplevelse har været Møns Klint, men det har været en lige så stor oplevelse af krydse Kattegat

Lasse Bøgh, havkajakroer

- Jeg har lige været på Fejø, hvor kajakhuset har været søde at låne mig deres hus, og så har jeg været rundt på øen, og set den lille lokale købmand, og nu ror jeg videre til lystbådehavnen i Tårs, siger Lasse Bøgh, da TV ØST fanger ham på en løs forbindelse ude på havet.

Store oplevelser til vands

På 40 dage vil Lasse Bøgh ro Danmark rundt – en rute, der vil ende med at blive et sted mellem 1.300 og 1.500 kilometer lang. De sidste mange dage har Lasse Bøgh opholdt sig til vands i TV ØST’s sendeområde og fået store oplevelser med på vejen.

- Den største oplevelse har været Møns Klint, men det har været en lige så stor oplevelse af krydse Kattegat, siger han.

Artiklen fortsætter under billedet.

På 40 dage vil Lasse Bøgh ro Danmark rundt - som den yngste nogensinde.
På 40 dage vil Lasse Bøgh ro Danmark rundt - som den yngste nogensinde. Foto: Privatfoto

Man kan måske undre sig over, hvorfor Lasse Bøgh ikke har valgt at vente med at ro Danmark rundt til sommer, hvor man må formode, at temperaturen i højere grad vil være med ham, men det er der flere grunde til, han ikke har gjort.

- Jeg gør det nu, for så kan jeg nå at blive den yngste, der ror Danmark rundt alene og tager det rød-hvide bånd. Så er det også, fordi jeg blev færdig som sygeplejerske i januar, og så er det jo lettere at gøre det nu her, hvor jeg ikke har noget job og er nyuddannet, lyder det fra havkajakroeren, som også fortæller om de udfordringer, han har haft på ruten.

- Turen har været præget meget af tåge og modvind, der har været min følgesvend de sidste mange dage.

Alene på tur

Selv om man skulle tro, at 25-årige Lasse Bøgh er en garvet havkajakroer, så er det ikke mere end tre år siden, han startede med at ro i kajak. Han ror hele turen alene og ser det som en del af oplevelsen, at han hele tiden møder nye mennesker på sin vej, når han ror i havn for at overnatte eller købe proviant.

- Jeg har 50 kilo bagage med i kajakken. Blandt en masse mad og et telt, som jeg sover i, og hvis ikke jeg sover i telt, sover jeg ved søde og rare mennesker eller i klubber, siger Lasse Bøgh.

Om det rød-hvide bånd

Det rød-hvide bånd erobres ved at ro rundt om Danmark af en løst, fastlagt rute og under overholdelse af et bestemt regelsæt.

Allerede natten til fredag ror Lasse Bøgh videre fra Tårs Havn på det vestlige Lolland og til Langeland, og når han ror i nat er det fordi, at vind og vejr altid bestemmer, hvornår han kan padle rundt på vandet.

- Den største udfordring har været at skulle springe en dag over på grund af vinden. Det er mentalt hårdt, fordi man går i stå og bare gerne vil videre, siger han.

Læs også
Kenneth svømmer klippeøen rundt for at sætte fokus på plastikforurening
Læs også
Kenneth svømmer klippeøen rundt for at sætte fokus på plastikforurening

Hvis alt går efter planen forventer Lasse Bøgh at være i mål på næste torsdag den 28. marts, hvor endestationen hedder Kollund, og Lasse Bøgh forhåbentlig kan kalde sig landets yngste havkajakroer med det rød-hvide bånd. 

Hele Lasse Bøghs havkajakeventyr kan følges her.


Nyhedsoverblik