Langtved Færgekro brænder

Alt tyder på at den gamle Langtved Færgekro ved Holbæk brænder ned. En kok kom ved et uheld til at gå fra en tændt gryde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kl. 1406 fik politiet anmeldelse om brand i den gamle Langtved Færgekro ved Munkholmbroen øst for Holbæk

Onsdag eftermiddag tyder alt på, at kroen brænder totalt ned, og Lejre Brandvæsen, der står for brandslukningen, har rekvireret yderligere assistance fra Beredskabsstyrelsen, der har sendt mandskab og slukningsudstyr frem til stedet.

Brandårsagen
En kok tændte ved et uheld for en gryde med 5 kg. margarine og dernæst gik han ud fra køkkenet. Da han kom tilbage, var der ild i gryden, og han forsøgte at slukke ilden med en CO2 slukker, hvilket ikke lykkedes. Dernæst blev brandvæsenet tilkaldt.

Munkholmvej spærret
Branden medfører, at politiet har afspærret Munkholmvej, og det er således ikke onsdag eftermiddag muligt at komme over Munkholmbroen, hvorfor bilister bør finde alternative veje.

Politiet kan ikke i øjeblikket sige noget om, hvor længe vejen vil være spærret for trafik.

Politiet opfordrer i øvrigt borgere til at følge med i medierne og ikke selv køre frem til stedet for at se på slukningsarbejdet. Dette vil nemlig give yderligere trafikale problemer.

Langtved Færgekro er historisk. Den er kendt fra cirka 1783 og Napoleonskrigene - og kroen er omtalt af både forfatteren Henrik Pontoppidan og digteren Frank Jæger.