¨

Låne-svindlere idømt fængsel og million-bøder

Foto: TV ØST

Syv personer er tilsammen idømt 24 et halvt års fængsel for svindel. De havde ellers håbet, at landsretten ville frifinde dem, men sådan gik det ikke.

Det lød for godt til at være sandt, og det var det da også i sidste ende. En pantebrevs- og lånekarrusel med udgangspunkt i falske ejendomsvurderinger skulle gøre syv sjællandske mænd rige. Helst så hurtigt som muligt.

Det skriver Sjællandske.

I sagen, som er døbt Abaris-sagen i offentligheden efter navnet på selskabet Abaris-ejendomme, har Østre Landsret nu slået fast, at der var tale om groft bedrageri, og at flokken kan se frem til 24 et halvt år bag tremmer - foruden at betale store bøder.

Håbede på frifindelse

De dømte havde ellers anket dommen fra Byretten i Næstved til frifindelse. Man mente, at 'samarbejdsparterne' i pantebrevs-selskaberne var ganske godt klar over de metoder, der blev brugt til at skabe penge ud af det rene ingenting.

Det fandt landsretten dog ikke bevist. Til gengæld blev den hoved-tiltalte Olav Aasted - tidligere Nielsen - også dømt for dokumentfalsk og for at afgive falsk forklaring for retten.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App