¨

Landmænd har plantet 3.000 km levende hegn

Foto: TV ØST

Fødevareministeriet og landdistriktsmidlerne har gennem en årlig pulje på 15 millioner gjort det muligt for landmændene at få dækket mellem 40 og 60 procent af deres udgifter til etablering og de første 3 års vedligeholdelse af levende hegn.

Denne pulje er blevet udnyttet hvert år, og ifølge Helge Knudsen, der er inspektør og sekretariatsleder i organisationen Plantning og Landskab, betyder det, at der er blevet plantet og vedligeholdt i omegnen af 3000 km læhegn de sidste ti år, skriver Landbrug & Fødevarers netmagasin foodculture.dk.

- Det lyder måske af meget, men stod det til landmændene selv, blev der plantet meget mere. Før år 2000 blev der hvert år plantet ca. 1000 km om året, med en pulje i størrelsesordenen 36,5 mill. kr. Det er en god gammel landmandstradition at plante og vedligeholde sine hegn, så derfor er de fleste landmænd interesseret i at søge støttekronerne, siger Helge Knudsen.

Han mener derfor, at puljens størrelse er alt for lille.

- Siden 2001 har puljen konstant ligget på 15 millioner kr. årligt, og det er en skam, den ikke er blevet hævet. Det ville være meget værd for os som samfund, hvis man brugte lidt flere penge på naturen i en succesfuld ordning som denne, siger Helge Knudsen til FoodCulture.dk.

Plantningerne af levende hegn beskytter landmandens afgrøder mod kraftig vind, men giver også bedre vilkår for dyre- og plantelivet.

 

 

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App