¨

Kvit smøgerne og tjen 3 millioner

Foto: TV ØST

Unge, der vælger at kvitte smøgerne, lever ikke bare 7-8 år længere, end hvis de fortsætter med at ryge. Sætter de pengene i en pensionsordning, vil de ende med at få hele 3 millioner kroner mere i pension end deres rygende kollegaer. Det viser en beregning, som pensionsselskabet Sampension har foretaget, skriver Søndagsavisen.

- Det er ingen tvivl om, at det godt for ens helbred at stoppe med at ryge. Det tror jeg alle er enige om. Men jeg tror, at det kommer som en overraskelse for mange, hvor stor en forskel, der egentlig er tale om, hvis man lægger cigaretterne på hylden og i stedet investerer i sin fremtid gennem sin pension. Ret beset er der tale om to vidt forskellige liv, man vil få som pensionist, siger Hasse Jørgensen, administrerende direktør i Sampension.

De mange rare ekstra pensionspenge forudsætter, at man stopper som storryger som 25 årig. Storryger betyder her, at man ryger 20 cigaretter om dagen.

I beregningerne er prisen sat til 35 kroner om dagen, men i praksis sættes der 53 kroner ind på pensionen, fordi pensionsindbetalingerne kan trækkes fra i skat.

Når gevinsten løber op i hele 3 millioner kroner, skyldes det to ting: For det første får eks-storrygeren ca. 10.000 kroner mere i pension om måneden, når de begge går på pension som 67 årige. Men dertil kommer, at eks-rygeren i gennemsnit lever 7,5 år længere. Eks-rygeren får altså - i det her tilfælde, der bygger på en kontoransat HK'er - 27.100 kroner om måneden i 7,5 år, hvor hans rygende kollega for længst er død og begravet.

De 3 millioner kroner er et gennemsnit af kvinder og mænd. Ser man på kvinder og mænd hver for sig, vil unge kvindelige storrygere få mest ud af at kvitte smøgerne - helt op til 3,5 millioner mere i pension fra de fylder 67 år mod godt 2,5 millioner mere til mændene. Det skyldes at kvinder lever længere tid end mænd.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App