Kroer får lov at beholde kongekroner

Rigsarkivet meddeler, at de kun vil gribe ind over for kroer, der bruger kronen i deres logo, hvis de får en anmeldelse. OBS: Denne artikel er trukket tilbage

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Rigsarkivet bekræfter overfor Sjællandske, at de kongeligt priviligerede kroer kan beholde deres kongekroner. Kun hvis nogen anmelder brugen af en kongekrone som brud på straffelovens § 132, vil Rigsarkivet gå i aktion, skriver avisen.

Samme arkiv skrev ellers for et års tid siden til 110 danske kroer rundt omkring i landet og krævede, at de fjernede kronen fra deres bygninger, brevpapir og andet, de måtte bruge den til.

- Vi havde et møde i starten af 2014 med Horesta og Danmarks Restauranter og Cafeer, og her opfordrede vi dem til at få forholdene bragt i orden. Og igen i januar 2015 havde vi et møde med dem, siger heraldisk konsulent i Rigsarkivet Ronny Andersen til Sjællandske.

Han understreger, at kongekronen er et symbol på staten, og kroerne har ikke haft lov til at bruge kronen i mange år, men Rigsarkivet vil ikke gøre noget aktivt, med mindre de får besked.

- Hvis vi får besked, rykker vi ud. Men vi gør ikke noget selv, siger Ronny Andersen til Sjællandske.

KORREKTION: 

Rigsarkivet fastslår, at de tidligere privilegerede kroer ikke lovligt kan benytte den lukkede kongekrone. Konklusionen, at kroerne kan beholde kronerne så længe de ikke anmeldes, er derfor forkert. 

 


Nyhedsoverblik