Kritik af norsk politi i sag om Scandinavian Star

Ifølge det norske politi er der ingen mistænkte i sagen om mordbranden i 1990, men skibsinspektør Flemming Thue Jensen vil pege på mulige gerningsmænd i retten.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det undersøges fortsat, hvad der skete dengang i 1990 ombord på Scandinavian Star, der brød i brand på vej til Frederikshavn og 159 personer mistede livet.

Men ifølge norsk politi er den nuværende efterforskning hverken rettet mod personer eller selskaber, skriver Politiken onsdag.

Det fremgår i et officielt brev fra politiadvokaten i norsk politi til bistandsadvokaten for over 40 danske og norske overlevende og efterladte, som avisen er kommet i besiddelse af.

Inspektør vil pege på mulige gerningsmænd

Men i retten i dag vil den pensionerede skibsinspektør Flemming Thue Jensen pege på mulige gerningsmænd. Han stod frem i Politiken 21. februar og efterfølgende på et pressemøde i Oslo, hvor han fortalte om sine observationer af de forskellige arnesteder for de påsatte brande ombord på skibet.

Ifølge skibsinspektøren var brandene planlagt og udført af besætningsmedlemmer, og det vil han fortælle om i Københavns Byret, hvor også norsk politi vil være til stede.

Pårørende fra Korsør har fulgt udviklingen tæt

En af dem, der fulgte de nye informationer på pressemødet tæt var Mike Axdal fra Korsør.

Han var selv med på færgen tilbage i 1990 - og han mistede både sin far og sin bror under branden.

Siden da han kæmpet for at få stillet nogen til ansvar for ulykken.  Han har samlet flere tusinde sider med informationer om katastrofen, skibet og rederiet. I medierne fungeret som sagens talsmand for den danske støtteforening.

Kommission skal undersøge politiets arbejde

Med Norges Stortings nedsættelse af en kommission kan sagen her 26 år måske være lidt tættere på en afklaring.

Kommissionen skal blandt andet skal undersøge politiets arbejde og ifølge Politiken vil kommissionen ansætte flere rutinerede politikfolk.

Ifølge Flemming Flemming Thue Jensen opstod den tredje, kraftige brand ombord på skibet på grund af sabotage.