¨

Kristendemokrat vil redde Næstved Sygehus

Foto: TV ØST

Næstved Sygehus skal bevares. Det er et af en række uventede krav til regeringen fra Kristendemokraternes Per Ørum Jørgensen

Kristendemokraternes Per Ørum Jørgensen går til kamp for at bevare Næstved Sygehus. I et uventet udspil til regeringen stiller det måske afgørende mandat en række krav, der kan blive afgørende i forhandlingerne om 2020-planerne.

- Vi ønsker en mere decentral struktur, og derfor skal vi imødekomme den utryhed som borgerne i Vestjylland og på Sjælland har givet udtryk for. Derfor skal der være fuldt udbyggede akutfunktioner og fødeafdelinger i Holstebro og Næstved, så alle borgere har lige adgang til sundhedsydelser i Danmark, siger Per Ørum Jørgensen, der desuden vil gøre staten til bygherrer istedet for regionerne.

Regeringens planlagte sygehusinvesteringer for i alt 41 mia. kr. skal desuden være en del af forhandlingsforløbet om en 2020-plan, hvis Kristendemokraternes enlige mandat skal bakke op om regeringen.

Sygehusbyggeriet skal opdeles i etaper, og de to mest omdiskuterede byggerier i Gødstrup og i Køge skal først gå i gang i 2020, hvis der stadig er penge til det. Men Per Ørum Jørgensen frygter, at økonomien endnu engang vil skride under byggeprojektet.

- Rigsrevisoren og adskillige eksperter har hejst advarselsflaget i forhold til økonomien. Derfor skal byggeriet splittes op i etaper, så der bliver større vidensdeling og mere styr på budgetterne. Rammen på 41 milliarder skal ikke kunne overskrides. Der er ikke råd til at budgetterne skrider, siger Per Ørum Jørgensen, som vil præsentere sit forslag for regeringen i forbindelse med forhandlingerne om 2020-planen:

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App