Krigen om hjertepatienterne fortsætter

Sundhedsstyrelsen vil igen se på afslaget om, at hjertepatienter kan behandles i Roskilde fremfor København, men holder fast i Rigshospitalet som bedste løsning

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kampen om hjertepatienterne fortsætter, og Sundhedsstyrelsen vil nu endnu engang se på afslaget om, at patienter med blodpropper kan behandles i Roskilde fremfor København. Det oplyser P4 Sjælland.

Mens Region Sjælland har kæmpet for at behandle de akutte blodproppatienter i Roskilde, mener Sundhedsstyrelsen, at Rigshospitalet er bedst, og den holdning holder de tilsyneladende fast i. Det, der nu skal kigges på, er tiden.

15 patienter dør

Steen Bach Nielsen (S), der er regionsformand, mener, at det hvert år koster 15 hjertepatienter livet, at de skal køres til København i stedet for Roskilde, men det er Sundhedsstyrelsen uenig i og vil nu spørge landets 4 hjertecentre til råds.

- De tal holder ikke. Når vi spørger de 4 hjertecentre om blandt andet tidsfaktoren, så er det for at få et fuldstændigt retvisende billede, der dækker hele Danmark. Det ligger os meget på sinde, at vi har blikket rettet mod hele Danmark. Jeg er fuldstændig sikker på, at Region Sjællands hjertepatienter er bedst tjent med at blive behandlet på Rigshospitalet - det er langt at foretrække frem for en decentral løsning i Roskilde, lyder det fra Søren Brostrøm, der er overlæge i Sundhedsstyrelsen.