Krammebamser til børnepatienter

En sending bamser er på vej til Holbæk og Slagelse Sygehuse til de børn, der er indlagt. Bamserne skal være børnenes trofaste følgere gennem sygdomsforløbet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er krammebamser på vej til sygehusene i Slagelse og Holbæk.

Når børn bliver indlagt på hospitalet, bliver mange utrygge og bange, men en blød krammebamse kan gøre en forskel. TrygFonden uddeler derfor 60.000 krammebamser til sygehuse, hospitaler og specialklinikker over hele landet, lyder det i en pressemeddelelse fra fonden.

God kontakt

En stor lastbil ankommer 23. maj til Holbæk Sygehus og 24. maj til Slagelse Sygehus med lasten fuld af bløde isbjørnebamser. I løbet af de kommende år bliver bamserne delt gratis ud til små børn, som skal i narkose.

Bamsernes opgave er at skabe god kontakt mellem børn og personale og hjælpe børnene igennem det ubehagelige, der skal ske.

Skaber tryghed

På Slagelse Sygehus glæder man sig til at give krammebamserne videre til børnene.

- Nede på operationsstuen har vi ikke mange minutter til at blive fortrolige med både børn og forældre. Og her er den trygge og bløde bamse rigtig god til at skabe kontakt og en stemning, så alle bliver rolige. Vi er også begyndt at give bamserne til voksne udviklingshæmmede, som kommer her på afdelingen og bliver lagt i fuld narkose for at få lavet tænder og her har bamsen fuldstændig samme beroligende virkning, forklarer klinisk ansvarlig opvågningssygeplejerske Githe Gry.

Theo og Thea

Bamserne hedder Theo og Thea og får ligesom barnet et armbånd med sit navn om håndleddet. På den måde har barnet en ven at dele oplevelsen med, og barnet og bamsen er indlagt sammen. Bamsen er heller ikke bange for hverken plaster eller en nål i poten, og det er med til at afmystificere behandlingen.

Trygfonden har siden 2007 uddelt knap 340.000 bamser til hospitaler og specialklinikker,