¨

Krævende forældre skaber problemer på institutionerne

Foto: TV ØST

En ny undersøgelse viser, at forældre er blevet mere krævende og mere egoistiske.

Nutidens forældre ved, hvad de forventer sig af institutionerne. D

- Man tager ikk nødvendigvis et nej for et nej, og jeg tror heller ikke, at man som forælder tænker, at pædagogerne ved bedst, siger Pia Holmen, som er leder af Børnehuset Grønnegården i Nykøbing Falster.

En undersøgelse som politiken har foretaget på over 1000 institutioner viser, at 3 ud af 4 ledere oplever, at forældrene stiller større krav til pædagogerne end for 5 år siden.

- Nogle af forældrene siger 'det er ikk godt nok til mig, jeg vil have det lavet om. Lav en sørgeskemaundersøgelse.' Det hørte vi ikke før i tiden, siger Pia Holmen.

Selvom det naturligvis er i den bedste mening, så kan det godt skabe problemer i institutionerne.

3 ud af 4 ledere oplever desuden, at forældrene I stigende grad tænker mere på deres eget barn end på fællesskabet. For eksempel oplever mange, at når der er indkaldt til fælles forældremøder står stolene tomme. Men når det drejer sig om det enkelte barn tropper forældrene gerne op.

- Selvfølgelig prioriterer jeg mest møder, der handler om min datter, men vi har også været til møder, hvor vi har fået lidt at vide om hele arbejdet i institutionen, siger Claus Mikkelsen fra Toreby.

erfor oplever pædagogerne at forældrene stiller flere og flere krav.

02:20 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App