Kræftens Bekæmpelse sætter regionen i gabestok

Kritik fra patienter får nu Kræftens Bekæmpelse til at holde ekstra øje med Region Sjællands behandling af kræftpatienter.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

For lange udredninger, manglende information og manglende koordinering. Det er de væsentligste årsager til, at Kræftens Bekæmpelse fremover kommer til at holde ekstra øje med Region Sjællands behandling af kræftpatienter. Det skriver Dagens Medicin.

- Som følge af de henvendelser, vi får fra patienter og læger, kan vi nu konstatere et mønster, hvor Region Sjælland optræder for mange gange med eksempler på kræftbehandlinger, der ikke er i orden. Behandlingen er måske lovlig, men den er ikke i orden. Derfor har vi besluttet systematisk at holde særligt øje med kræftbehandlingen i Region Sjælland, siger Leif Vestergaard Pedersen, der er direktør i Kræftens Bekæmpelse.

Flere eksempler

Organisationen har eksempler på kræftpatienter, der er sendt til behandling i Odense, uden at de er blevet spurgt om, hvorvidt der var andre hospitaler på Sjælland, der passede dem bedre at tage til, og det holder ikke i forhold til, at vi har frit sygehusvalg her i landet, lyder det fra direktøren.

Derudover fortalte Dagnes Medicin i marts om 2 kvinder fra Region Sjælland, som ventede i uger og måneder på at få udredning og behandling for deres kræftsygdom.

Befolkningen mere belastet her

Leif Vestergaard Pedersen peger på den generelle sundhedstilstand og afstanden mellem sygehusene i Region Sjælland som nogle af årsagerne til, at patienter her fra i højere grad har henvendt sig til Kræftens Bekæmpelse, end de har andre steder.

- Befolkningen i regionen er generelt mere belastet end i andre regioner, og desuden ligger deres sygehuse geografisk meget spredt, og endelig lider regionen under manglen på et fagligt center, der er den faglige dynamo, siger han til Dagens Medicin.

Han og formanden for Kræftens Bekæmpelse har i marts holdt et møde med Region Sjællands formand Steen Bach Nielsen (S) og regionens sundhedsdirektør Lars O. Henriksen om forholdene, men Steen Bach Nielsen har ifølge Dagens Medicin ikke ønsket at udtale sig om sagen, før han har drøftet den med Kræftens Bekæmpelse igen.