¨

Køge er stærkest i sygehus-kamp

Foto: TV ØST

Køge har stadig førertrøjen på i kapløbet om placeringen af det nye hovedsygehus. Det siger flere regionsrådsmedlemmer.

Køge er fortsat et af de bedste bud til et nyt hovedsygehus i Region Sjælland. Det fastslår flere regionsrådsmedlemmer, selv om byrådspolitiker i Ringsted, Poul Nødgaard (DF) i fredags til DAGBLADET meddelte, at DF og regeringen vil underkende regionsrådets valg, hvis Køge bliver valgt som stedet for et nyt hovedhus, skriver DAGBLADET Køge.

- Der er efterhånden blevet sagt så mange ting i forbindelse med det her hovedsygehus, at jeg godt kan forstå, hvis borgerne er ved at blive forvirrede. Men hvis man ser på de rapporter, der er udarbejdet for placeringen af et hovedsygehus, så står Køge stærkt, siger regionsrådsmedlem Ole Nybjerg (V) fra Køge.

Ole Nybjerg tilføjer, at han mener, at Poul Nødgaards udtalelse er en lokal Ringsted-udtalelse. Og hvis regionsrådet den 16. marts vælger Køge-løsningen, så står rådet stærkt overfor de forventninger, der er på Christiansborg og i Region Sjælland.

Den udmelding er løsgænger i regionsrådet, John Kellberg fra Køge, enig i:

- Det mest fornuftige og logiske valg til et nyt hovedsygehus er Køge. Det giver den bedste model og en rigtig god spredning, hvilket man også kan se, hvis man ser på et kort, siger John Kellberg.

For regionsmedlem, Torben Haack (SF) er Poul Nødgaards trussel om, at Køge på forhånd er fravalgt, ubehagelig.

- Jeg synes, det er uhyggeligt, at nogle mennesker tror, man skal lave om på de demokratiske forhold. Hvis det er ligegyldigt, hvad regionen vælger, så kan man lige så godt fyre regioner og kommuner og lade regeringen styre det hele, siger han.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App