¨

Køb sommerhus for få penge: Flexboliger hitter i yderkommuner

En flexbolig er en almindelig bolig, som også kan bruges som fritidsbolig - altså sommerhus. Arkivfoto.

Mange vælger at købe flexboliger i yderområderne - og det giver vækst, liv og udvikling lokalt.

I Guldborgsund, Vordingborg og Lolland Kommune har man ved årsskiftet rundet 800 solgte "flexboliger", og dermed cementeret en succes, skriver DR Sjælland.

For lokalt bidrager det hos de tre kommuner til vækst, liv og udvikling, og de nye boligejere får opfyldt deres drøm om natur, aktiv fritid, fred og ro fra hverdagens stress og jag eller noget helt fjerde, lyder det fra Birgitte Rønnow, udviklingschef i Lolland Kommune.

Hvad er en flexbolig?

De fleste boliger er omfattet af bopælspligt - altså at boligen skal være beboet. Men når en bolig har fået status som flexbolig, er der ingen bopælspligt. Det betyder, at du kan bruge en flexbolig som et sommerhus eller et ekstra hjem - men du kan også bruge det som en helårsbolig, hvis du skulle have lyst.

Læs også Ole fandt lykken med flexbolig på Lolland: Det er fantastisk

I den anden ende af regionen i Odsherred er en helårsejendom med Flex-bolig status netop solgt for over seks millioner kroner solgt til en udenlandsk-dansker - en pris man aldrig kunne have fået for ejendommen, hvis den kunne havde haft helårsstatus. Opbakningen og begejstringen til flexboliger kommer ikke kun far ejendomsmæglere og ansatte i de kommuner, der sælger helårsboliger, som må købes af sommerhusfolket.

- Flexboliger, det er en gevinst for alle de involverede, siger Curt Liliegreen, direktør i Boligøkonomisk Videncenter.

Også i Landdistrikternes Fællesråd er man glade for Flex-ordningen, siger formand Steffen Damsgaard.

- Langt de fleste steder er det positivt. Men på de små øer er man ikke så vilde med flexbolig, der vil man helst have folk med helårsbeboelse, siger han til DR Sjælland.

01:55

Du kan få rigtig meget flexbolig for pengene. Se her, hvor langt du kan nå for 200.000 kroner.

Luk video

Læs også Så meget flexbolig får du for 200.000 kroner

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App