¨

Klaprende kulde og snefygning rammer i weekenden

Foto: TV ØST

Weekenden byder på rå kulde og snefygning.

De seneste dages bævrende frostgrader fortsætter weekenden igennem. Til gengæld tynder det ud i snemængderne, og solen får også lov til at skinne, lyder den friske vejrprognose fra DMI.

- Det bliver fortsat meget vinterligt, men der vil være stor forskel på lørdag og søndag, fortæller vagtchef Michael Skelbæk.

Lørdag slutter med sol

Lørdagsvejret begynder trist med skyer, der kan kaste et par centimeter sne af sig flere steder. Men ud på eftermiddagen kommer solen frem.

- Det klarer op i løbet af dagen, så det bliver en lørdag med flot solskinsvejr. Der er ikke så meget vind, så det vil ikke føles så koldt igen, fortæller Michael Skelbæk.

Men allerede lørdag aften skifter vejret. Flere steder vil temperaturen dykke ned til 10 til 12 graders frost, inden der driver skyer ind over landet i løbet af natten, og vinden tager til i styrke.

Lavtryk skaber dramatik

- Vi har et lavtryk, der bevæger sig ned over Nordsøen til den sydlige del af Danmark, og med det lavtryk kommer der virkelig til at ske noget, siger vagtchefen.

- Natten til søndag kommer der skyer med nedbør. Det vil hovedsageligt falde som sne, og fordi det blæser op fra syd og sydøst, så vil der komme snefygning, tilføjer han.

Regn på vej

Sneen begynder at hvirvle rundt hos vest- og midtjyderne i nattetimerne, og i løbet af søndagen fortsætter snefygningen i takt med, at vinden drejer over i vest.

- Vi får trukket en lille smule varmere luft ind til os, så flere steder vil det her nedbør gå over i slud eller regn, forklarer Michael Skelbæk.

Især nordjyderne og de østlige dele af landet vil opleve snefygning, fortæller DMI. Med den lunere luft fra vest sniger temperaturerne sig over frysepunktet flere steder søndag.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App