Klamt kød kontrolleres

Fødevarestyrelsen er på jagt efter gammelt kød. Det skal være slut med ommærkning af kød, hvor udløbsdatoen er ved at løbe ud.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) sender den kommende tid ekstra folk ud i butikkerne for at afsløre eventuel snyd ved salg af ferske kødvarer.

Det sker efter, at et tv-program i weekenden afslørede systematisk svindel efter salg af kødvarer, der var for gammelt.

Fødevarechef Bjørn Wirlander i Fødevarestyrelsen er overrasket over omfanget og oplyser, at der nu i årets sidste måneder iværksættes en skærpet kontrol af slagterne i supermarkederne.

Det sker på baggrund af afsløringerne om snyd med mærkningen af fersk kød. Det har bl.a. kostet syv slagtere i SuperBest-kæden deres stillinger.

- Denne uges afsløringer af ommærkning af hakket kød gør, at vi nu skærper kontrollen med slagterne for at finde ud af, hvor udbredt problemet er og for at få fat på eventuelle brodne kar blandt slagterne, der er parat til ulovligt at ommærke deres kød, siger Eva Kjer Hansen.

Kontrolmetoden er særligt arbejdskrævende, da virksomheder, der overtræder de pågældende regler, gør det bevidst og derfor forsøger at skjule det. Men den er allerede blevet anvendt ved kontrollerne i de seneste uger, hvor der blev konstateret overtrædelser.