¨

Kirkelig højrefløj vender biskopper ryggen

Foto: TV ØST

51 præster fra Evangelisk Luthers Netværk kritiserer landets biskopper for indførelsen af det nye vielsesritual.

En ny titel i den danske folkekirke bliver taget i brug i Sct. Hans Kirke i Odense i morgen.
Her har 51 præster valgt at indsætte præst og rektor Børge Haahr Andersen, Dansk Bibel Institut,  som "pastoral vejleder". Ham vil de søge åndelig og teologisk vejledning hos i stedet for at gå til de biskopper, som var med til at skrive et nyt vielsesritual for homoseksuelle, skriver Fyens Stiftstidende.

Otte af landets ti biskopper stod bag vielsesritualet, og de har dermed svigtet kirken, mener de 51 præster, som i en pressemeddelelse fra Evangelisk Luthersk Netværk erklærer, at de har mistet tilliden til biskopperne og deres evne til at yde åndelig vejledning. En af kritikerne er Frederik Berggren Smidt, der er sognepræst i Tersløse-Skellebjerg-Niløse.

En af de biskopper der var med til at lave det omdiskuterede vielsesritual, er biskop for Fyns Stift, Kresten Drejergaard.

- Det ligger i mit embede, at jeg er Fyns Stifts pastorale vejleder. Og indsætter man en anden, så sætter man også det folkekirkelige fællesskab på spil, siger han.

Han forstår godt, hvis nogen har mistet tillid til biskopperne, men understreger samtidig at han står fuldt og fast bag det nye vielsesritual.

- Det kan ikke hjælpe noget man er i et firma, og så kommer og siger man ikke har tillid til direktøren. Så må man rejse, eller indordne sig under den direktør, mener han.

Formanden for Evangelisk Luthersk Netværk, Henrik Højlund, sender kritikken retur.

- Det er de otte biskopper, der har skadet fællesskabet ved at kaste et stridens æble ind med dette tossede ritual. Vi forsøger at holde sammen på den del af folkekirkelivet, som rigtig mange aktive kirkegængere står for, siger han.
Biskop Kresten Drejergaard vil nu undersøge, om indsættelsen af en pastoral vejleder overhovedet er lovlig.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App