Kan man lade sin hund stå foran supermarkedet?

Efter at TV ØST mandag delte historien om hunden Magnum, der blev stjålet foran Netto i Nykøbing Falster, har der været en voldsom debat på vores Facebookside. Kan man som ejer efterlade sin hund foran en butik? Vi har snakket med Dansk Kennel Klub.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Det er jo almen viden, at man ikke kan lade sin hund stå uden for et supermarked. Slet ikke en hvalp. Så de har været heldige at få ham hjem igen.

Sådan skriver én blandt mange på TV ØSTs Facebookside, efter vi delte historien om hvalpen Magnum, der blev stjålet foran Netto i Nykøbing Falster søndag.

Masser af meninger

I alt synes 3461 godt om historien, mens 185 har efterladt en kommentar og mindst lige så mange et svar. Meningerne er delte, men rigtig mange udtrykker en skepsis ved at efterlade sin hund foran en butik alene.

- Ingen hund skal stå alene ved en butik, mens man handler og da slet ikke en 13 uger gammel hvalp, hvad har man dog tænkt på? Godt det endte godt denne gang. Mon ikke ejerne har lært af lektien? Sådan skriver en anden i kommentarfeltet til billedet.

Men er det almen viden, at man ikke bør lade sin hund stå på de dertil tilrettede hundekroge foran butikkerne?

Dansk Kennel Klub: Lad hunden blive hjemme

Hos Dansk Kennel Klub oplever de, at det er en stigende tendens, at der bliver stjålet hunde foran supermarkederne. De mener ikke, at det er almen viden, at man ikke kan sætte sin hund der. Men de fraråder det.

- Udviklingen er desværre sådan, at vi ser flere og flere eksempler på hunde, der bliver stjålet. Vi opfordrer derfor hundeejere til ikke at efterlade deres hunde uden opsyn, fortæller Lise Lotte Christensen, adfærdskonsulent hos Dansk Kennel Klub.  

De seneste ti år har der været en stigende tendens til, at hunde bliver stjålet. Tidligere var det hovedsageligt de små attraktive og nemme hvalpe, men den seneste tid er det alle hunde. Store som små. Gamle som unge.

Sådan er rådene fra Dansk Kennel Klub

Der er stadig hundekroge ved de fleste supermarkeder, bagere og lignende, det er derfor ikke utænkeligt, at man kan parkere sin hund uden for butikkerne. Men hos Dansk Kennel Klub har de nogle klare råd, man bør følge:

  • Hvis du vil placere din hund foran en butik, bør du kun gøre det steder, hvor du kan holde øje med den gennem et vindue. Men du skal være opmærksom, det tager kun et øjeblik at nuppe en hund.
  • Spørg evt. en familie, om de vil holde øje med din hund, mens du er væk. Det er sjældent familierne, der stjæler.
  • Du bør undgå at sætte din hund tæt på en parkeringsplads, hvor det er nemt for tyve hurtigt at komme væk med hunden.
  • Men vigtigst af alt, bør du ikke lade hunden være uden for opsyn. Lad den blive hjemme, når du skal handle.

Hvalpen Magnum, der blev stjålet i Nykøbing Falster i søndags, blev fundet igen, efter en stor indsats på Facebook. Næsten 5000 personer delte billedet af hunden og efter seks timer, blev den fundet igen. En 32-årig mand fra Nørre Alslev er nu sigtet for tyveri af husdyr.

magnum.jpg
Foto: TV ØST

Magnum