Kæmpe forskel i pris på havevanding

Haveejere skal tænke sig om, inden de tænder for vandet og holder græsset grønt i varmen. Der er nemlig store forskelle i priserne på vand landet over.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Hvis haven tørster i sommervarmen, skal du nok alligevel tænke dig om, inden du bare tænder for vandhanen. For det er ikke nogen billig fornøjelse, skriver bolius.dk. Faktisk kan det koste dig 7.680 kroner at sommervande haven, hvis du bor et af de steder i landet, hvor vandet er dyrest.

Vander du et nyanlagt bed på 200 kvadratmeter én gang om ugen i juli og august måned på Ærø, så må du af med de 7.680 kroner. Til gengæld kan du klare den samme størrelse bed i samme periode for under det halve, hvis du bor i Vesthimmerland. Her koster havevandingen 3.328 kroner. Prisen for 1 liter vand er nemlig 12 øre på Ærø og 5,12 øre i Vesthimmerland. Den vægtede gennemsnitspris for hele Danmark er 6,1 øre per liter.

Saml regnvand op

Det viser beregninger, som Bolius har lavet på baggrund af tal fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen fra landets vand- og spildevandsselskaber.

Men faktisk kan vandregningen reduceres en hel del, hvis man tænker sig godt om.

- Først og fremmest er det en rigtig god idé at opsamle regnvand i regnvandstønder og bruge det til at vande haven med, siger kommunikationschef Steen Breiner, Bolius.

- Dernæst er det fornuftigt at vande haven om aftenen, hvor der er god tid til, at vandet kan sive ned i jorden og ikke fordamper. Det gælder også hvis man bruger en vippevander, hvor en stor del af vandet vil fordampe, hvis man bruger den i dagtimerne med høj sol.

Lad være med at plante

Og så kan man roligt lade være med at tage på planteskolen i sommerferien. Man bør nemlig ikke anlægge bede i sommermånederne, hvor de kræver allermest vand. Det bør man i stedet gøre om foråret og i efteråret.

Hvis du vil vide mere om, hvordan du kan reducere vandforbruget og hvad vandet koster i dit område, kan du læse mere her.


Nyhedsoverblik