Jyske oddere skal redde de vestsjællandske

Der er så få oddere på Sjælland, at bestanden reelt er truet. Men det skal fem oddere fra Jylland råde bod på.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Det er en fantastisk god nyhed, vi her har fået. Der er nemlig kun få oddere tilbage på Sjælland, så selv en håndfuld jyske dyr vil få en positiv effekt på den lille og truede bestand, siger Bo Håkansson biolog i Danmarks Naturfredningsforening i en pressemeddelelse.

Danmarks Naturfredningsforening har i flere år arbejdet på at redde de sjællandske oddere, og nu har Miljøministeriet givet tilladelse til udsætning af fem oddere fra Jylland, der skal være med til at sikre Sjællands lille og hårdt pressede bestand.

- Udsætning af oddere vil ikke føre til begrænsninger i hverken jagt, arealanvendelse, ny fredninger eller sejlads på åer og søer. Odderne har bare brug for en bestandsmæssig indsprøjtning for at overvinde det nuværende og kritisk lave niveau. Vi håber at kommuner, naturbrugere og lodsejere også vil være positive overfor de kommende udsætninger, siger Bo Håkansson.

Der er gode levevilkår for odderne i flere områder på Vestsjælland, og naturfredningsforeningen håber på godt samarbejde med kommuner og jordejere om projektet. Udsætningen vil først finde sted, når der er enighed om det mellem parterne, og det forventes at falde på plads i starten af 2010.