¨

Julehjælpsindsamling sætter rekord… igen!

Arkiv Foto: TV ØST

Hos Dansk Folkehjælp sætter de endnu en gang indsamlingsrekord for organisationens julehjælpskampagne. Det indsamlede beløb endte på 7,7 millioner kroner - en stigning på mere end en halv million fra sidste år.

Dansk Folkehjælps Julehjælp, der gennem donationer hjælper fattige familier til en bedre jul, endte i år med at slå rekorden fra sidste år, både i forhold til antal indsamlede kroner og antal hjulpne familier.

I år kan Dansk Folkehjælp gøre julen bedre for omkring 5.400 familier, det er 400 mere end sidste år.  

Den 1. december samlede en lang række erhvervsledere ind til fordel for fattige danskers jul. Det skete i erhvervspaneler i den østlige og vestlige del af Danmark. På blot en time, ringede de tilsammen næsten 5 mio. kroner ind til julehjælpen. Virksomhederne og private fonde tegner sig således for en betragtelig andel af de indsamlede midler til årets julehjælpsuddeling.

Et stykke vej til målet

Selvom indsamlingen har sat rekord i år, så er der stadig lang vej til målet om at kunne hjælpe alle familie. 2015 er også året, hvor Dansk Folkehjælp modtog rekord mange henvendelser omkring julehjælpen, det betyder, at der trods skærpede krav til ansøgerne stadig er mange familier, som må gå forgæves efter hjælp i år.

Antallet af godkendte ansøgninger landede i 2015 på over 8.000. Det betyder, at Dansk Folkehjælps Julehjælpsindsamling skulle nå 12 millioner for at være i stand til at hjælpe alle dem, der opfylder kravene til at modtage julehjælpen.

- Flere års fokus på julehjælp betyder, at private bidragydere og virksomheder i Danmark er meget bevidste om, at mange familier har brug for hjælp til at holde en god jul for deres børn. Vores undersøgelser viser, at der er en øget bevidsthed omkring fattigdom i Danmark. Og virksomhederne har i år været særligt villige til yde deres bidrag, siger generalsekretæren i Dansk Folkehjælp Klaus Nørlem

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App