Isen er usikker (video)

Pas på. Isen er ikke stærk nok til at bære en person endnu. Selvom det kan være fristende at gå ud, kan det være livsfarligt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den seneste tids kolde vejr, lokker legebarnet frem hos de fleste. Men dem der bevæger sig ud på tilfrosne søer og åer, leger med helbreddet. For isen er slet ikke stærk nok endnu.

- Så snart frosten sætter ind og der kommer lidt snedække på vandet, så er især børnene ude. Og det er jo det, vi nu går ud og advarer imod, siger landbetjent Henning Nerup Rasmussen fra Præstø.

Se hele indslaget fra TV2 ØST herunder:
[video:flv:090107_usikkeris.flv]

På trods af politiets advarsler, er der stadig mange, der ikke kan dy sig. Heller ikke selvom det er gået galt før.

- Jeg har prøvet det før, men der røg jeg desværre igennem ha ha. Jeg havde lavet et hul, og så skulle jeg ud med min søster, og havde glemt at hullet var der. Så fløj jeg igennem. Jeg ku godt finde på det igen, jeg er ikke bange for det. Måske hvis jeg ryger igennem og ikke kan komme op, men det går nok, siger Dennis Hansen fra Herlufsmagle.

Men selvom det er sjovt og spændene, kan det ende galt. Derfor holder landbetjenten fast i, at det er farligt.

- Det er ikke engang farligt, det er faktisk livsfarligt. Jeg vil råde folk til at  blive inde på land indtil de hører nærmere. Det vil blive publiceret på et tidspunkt, at isen er sikker på de og de søer. Men der skal meget frost til endnu, siger Henning Nerup Rasmussen.