Internettet skal tillades til eksamen

Gymnasieelever kan godt begynde at glæde sig. For det bliver sandsynligvis lovligt at gå på internettet under de skriftlige eksaminer på de gymnasiale uddannelser. Hvad mener du?

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Eleverne bruger alligevel internettet til daglig, når de skriver opgaver, lyder begrundelsen fra Undervisningsministeriet.

- Det er en god måde at få fat i eksempelvis historiske fakta eller en artikel, der kan være nyttig til for eksempel en skriftlig samfundsfagseksamen, fortæller undervisningskonsulent i  ministeriet Søren Vagner til avisen. For at eleverne ikke skal snyde ved at hente eksempelvis oversættelsesprogrammer ned fra internettet eller kommunikere med andre på chatsider, er tanken, at de skal aflevere deres opgaver digitalt.

- På den måde kan vi lave plagiattjek af opgaverne, siger Søren Vagner. Yderligere er planen at lave stikprøvekontroller over, hvilke sider eleverne har besøgt i eksamenstiden.

De studerende er godt tilfredse med det nye initiativ.

Eksamen skal afspejle virkeligheden
- Det er en rigtig god udvikling, for eksamen skal afspejle virkeligheden. Når man skriver længere artikler eller opgaver på sit arbejde, har man også adgang til internettet, siger formanden for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, Mina Bernardini, der roser ideen om stikprøvekontroller.Og kontrol er helt afgørende, hvis internetadgangen skal give mening, mener Gymnasieskolernes Rektorforening.

- Så længe der er en rimelig sikkerhed for, at man kan afsløre snyd, er det kun positivt, siger foreningens formand Peter Kuhlman.Planen er, at en række gymnasier skal afprøve systemet under prøver i efteråret. Og hvis alt går vel med it-systemerne, er planen, at alle studerende på de gymnasiale uddannelser vil kunne koble sig på internettet til deres afgangseksamen i 2011.

Hvad mener du?
Er det i orden at gymnasieleverne får lov til at gå på nettet under de skriftlige eksamner? Kom med en kommentar herunder: