Ingen vil give os et job (VIDEO)

Transvestitter og transseksuelle har så svært ved at finde arbejde, at repræsentanter for foreningen Trans-Danmark i dag var til møde i Folketinget for at råbe politikerne op.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Der er da ikke noget, jeg hellere ville end at finde et arbejde, så jeg kunne forsørge mig selv. Sådan siger Pia-Britt Ruberg i dag til TV2 Øst.

Pia-Britt Ruberg er en opereret transseksuel kvinde. Efter at hun i 53 år levede som mand, der i fritiden iklædte sig kvindetøj og levede som kvinde, blev dobbeltlivet ubærligt. Derfor traf hun den drastiske beslutning om at lade sig kønsoperere på Rigshospitalet. Og dermed tog karrieren en drejning.

- Jeg har haft nogle fantastiske jobs. Jeg har været ansat i luftfart i mange år, men nu er det ikke let at finde et arbejde, siger Pia Ruberg.

TV2 ØST har besøgt Pia-Britt Ruberg. Se video herunder:
[video:flv:081113_trans.flv]

Og den problematik er velkendt i Trans-Danmark, foreningen af transseksuelle og transvestitter. Blandt foreningens ca. 1500 medlemmer står ca. halvdelen uden job. Og det på et arbejdsmarked, der i den grad mangler arbejdskraft. Til sammenligning er ledigheden blandt befolkningen som helhed i øjeblikket nede på 1.6 procent.

Hos Foreningen Trans-Danmark er man overbevist om, at det skyldes at arbejdsgiverne diskriminerer medlemmerne. Derfor var repræsentanter fra foreningen i dag til møde med Folketingets arbejdsmarkedsudvalg.

Men som Pia-Britt Ruberg siger:

- Man får jo ikke nogen til at indrømme, at de diskriminerer. De siger jo ikke – vi vil ikke have dig, fordi det der er for mærkeligt. De giver dig et pænt afslag med begrundelsen at stillingen er afsat til anden side. Det er bare ærgeligt, for fik vi chancen, ville folk kunne se, at der ikke er noget særlig underligt ved os. Vi er fuldstændigt lige som alle andre, sociale og med fine faglige kompetancer, siger hun i dag til TV2 Øst.