Influenzaen fuser ud

Antallet af danskere, der bliver smittet med svineinfluenza, er faldende. Myndigheder siger nu, at influenza-udbruddet bliver en mild omgang

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Vi kan godt pakke papirlommetørklæderne ned igen. Svineinfluenza som på nuværende tidspunkt skulle have lagt store del af Danmark i sengen med snotnæser og i værste fald tage livet af 15.000 danskere, ser ud til at ende i et mindre nys, skriver B.T. torsdag.

Onsdag var 603 danskere smittede - og den seneste uge kom kun fem nye smittede til, oplyser Statens Serum Institut, der indsamler tal for H1N1, som influenza-typen hedder.

- De sidste uger er antallet af nye danskere, der bliver smittet med H1N1 gået kraftigt ned - og er nu næsten gået helt i stå. Den kraftige bølge af influenzasmittede, som vi forventede ville skylle ind over Danmark i august, er udeblevet. Vi nedskriver nu antallet af danskere, som vi forventer bliver smittet med H1N1, da vi kan se, at vi ikke har fået nogen epidemi, siger overlæge og afdelingsleder Kåre Mølbak fra Statens Serum Institut.

Hidtil havde man ellers forventet, at H1N1 ville lægge Danmark øde, når børn og voksne i august kom hjem fra skolernes sommerferie. Men hverken danske børn eller voksne er altså endt med snotnæse og svineinfluenza.