¨

Indbrudstyve hærger i sommerferien - sådan sikrer du dit hjem

Sommerferie er højtid for indbrud. Foto: Magnus Snoer

Sjælland og øerne har den seneste tid været plaget af flere indbrud i private hjem.

Når vi andre holder sommerferie, tager indbrudstyvene på rov.

Sommerferie er højtid for indbrud. For mens folk tager på ferie, har indbrudstyvene perfekte forhold til at brække vinduet op, snige sig indenfor og slippe afsted arvesmykkerne.

Den seneste tid har regionen været plaget af en del indbrud, hvor det især har ramt boligejerne på Lolland.

- Der er en del indbrud for tiden, men antallet ligger ikke højere, end det normalt gør i sommerferien, siger den vagthavende ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Artiklen fortsætter under grafikken.

  Foto: Grafik: Nick Abildgaard - TV2 ØST

Efter de mange indbrud opfordrer politiet nu folk til at sikre deres hjem, så de ikke vender hjem fra ferie til gennemrodet skuffer og stjålne værdigenstande.

Har du haft indbrud?

Er du så uheldig at have haft ubudne gæster i dit hjem, kan du anmelde skaden online.

Anmeld straks indbrud og tyveri til politiet. Er det sket på rejse i udlandet, skal du anmelde skaden til det lokale politi.

Forsøg at begrænse skadens omfang. Det kan du for eksempel gøre ved at få afdækket det ødelagte vindue eller den ødelagte dør.

Husk ikke at udbedre skaden eller fjerne beskadigede ting, før dit forsikringsselskab har godkendt det, hvis din forsikring skal dække.

Du kan læse mere om, hvordan du sikrer dit hjem, passer på dine værdier og organiserer nabohjælp på Det Kriminalpræventive Råds hjemmeside.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App