Idrætshaller forfalder

Idrætshaller i hele regionen trænger til en særdeles kærlig hånd, men kommunekasserne er tomme, og det kan få kedelige konsekvenser.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I Holbæk savner badmintonhallen på en redningsplan.

- Det allervigtigste er taget. Det er ved at være rimelig utæt, og vandet ødelægger gulvet, siger Sten Rasmussen, formand i Badmintonklubben.

- Nogle gange er der vand inde på banerne, og så bliver der stillet spande op, siger 13-årige Laura Bruno-Johansen, som spiller badminton i hallen hver uge.

I en undersøgelse, som TV2 ØST har lavet blandt idrætsforeningerne i regionen, siger over halvdelen af deres idrætsfaciliteter trænger til at blive renoveret. 27 procent mener, at det står rigtig skidt til, mens andre 27 procent synes, at deres faciliteter i nogen grad trænger til en renovering.

- Igennem en hel række år, har kommunernes budgetter været trængte, og det vil sige, at mange af de vedligeholdelser, der skulle foregå, ikke er blevet til noget, siger formand for Halinspektørforeningen Jørgen Mosbæk.

I 2008 lavede Lokale og Anlægsfonden en rapport om idrætshaller og svømmehaller i Danmark. Rapporten viser, at det vil koste op mod 10 mia. Kroner at renovere alle de haller, der trænger til det. Se rapporten her.

I Holbæk har kommunen sat fire millioner kroner af til idrætshaller. Det er to millioner mere end sidste år, men langt fra nok til at renovere alle kommunens 19 haller.

- Vi er begrænset af en økonomi, der siger, at vi ikke kan bruge alt, hvad vi har lyst til. Derfor skal vi prioritere rigtig stramt, siger borgmester Søren Kjærsgaard (V).

I badmintonhallen krydser de fingre for, at hallen overlever.

- Det bedste ville være, at kommunen ville erkende, at vi laver en samfundsmæssig opgave, der sparer kommunen penge, og at de så fandt nogle penge til os, siger formand Sten Rasmussen.

Der er omkring 4900 idrætshaller i Danmark.