¨

Hvert tredje høreapparat ligger i skuffen

Foto: TV ØST

De sjællandske kommuner bruger samlet 43 procent mere på høreapparater end for tre år siden. Men en undersøgelse viser at pengene er spildte.

I Næstved er udgifterne til høreapparater vokset med 47 procent på tre år. I 2010 blev der bevilliget 10 millioner til høreapparater. Men en undersøgelse fra Københavns Kommune viser at næsten hvert tredje høreapparat aldrig er i brug.

- Det er da bekymrende, hvis den tendens også gælder for Næstved. Når man får bevilliget et høre apparat skal man jo bruge det. Ellers er penge spildt, siger Daniel Lillerøi (A), formand for sundhedsudvalget i Næstved Kommune.
Københavns Kommune registrerer hver gang en borger får udleveret batterier til sit høreapparat. Men i 2010 fik hver tredje ikke udleveret nogen batterier.

- Som høreapparatsbruger burger man i gennemsnit 100 batterier om året, der koster 10 kroner stykket og de batterier kan man gratis hente mange steder i kommunen. Derfor er vi sikre på at dem der slet ikke henter batterier, de bruger ganske enkelt ikke apparatet. Det er katastrofalt mange, siger Hjælpemiddelchef i Københavns Kommune Birgitte Østergaard.
Det kommunale tilskud til høreapparater er på 5.607 kroner per styk og de fleste får i dag to høreapparater.

-  Vi ved godt at nogle høreapparater havner i skuffen, men desværre kan vi ikke se på folk, om de kommer til at bruge deres høreapparat eller ej.  Og jeg mener vi er meget grundige i vores vejledning, siger Niels Jørgen Langkilde, Kommunikationschef i Dansk Hørecenter.

04:29 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App