¨

Hvert fjerde hus sælges på tvangsauktion

Foto: TV ØST

Mere end hver fjerde hushandel her i regionen er foretaget på en tvangsauktion. Og der er ingen håb om bedring, spår bank.

Antallet af tvangsauktioner nåede i maj op på 414 mod 398 måneden før, når der er korrigeret for sæsonmæssige udsving. Det fremgår af nye tal fra Danmarks Statistik.

Der er tale om en stigning på fire procent, oplyser banken Nordea, der samtidig advarer om at tolke forsigtigt på tal for den enkelte måned.

På landsplan betyder antallet af tvangsauktioner, at det er omkring hver tiende bolig, der sælges på denne måde. I region Sjælland er man helt oppe på, at 27 procent af alle handler sker via tvangsauktion.

Nordea konstaterer, at antallet af tvangsauktioner har ligget på et relativt højt niveau, siden finanskrisen satte ind. Og der er ikke udsigt til snarlig bedring.

- Årsagen til det høje antal tvangsauktioner skal findes i krisens varighed og ikke dens voldsomhed.

- Jo længere tid krisen varer, jo flere familier oplever at stå i en situation, hvor sparegrisen er tom og en tvangsauktion er sidste løsning på at komme fri af udgifterne, man ikke længere kan betale, hedder det i en kommentar fra Nordeas boligøkonom Lise Nytoft Bergmann.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App