¨

Hver anden kæmper med museskader

Foto: TV ØST

Arbejdsmiljøkonsulent anbefaler, at man tager musen i den anden hånd en gang imellem.

Flere end hver anden dansker, der arbejder foran en computer, oplever musesmerter. De risikerer lange sygeforløb, for når først musesmerterne har bidt sig fast, kan det kræve en lang sygemelding, før smerterne er væk.

Tallene stammer fra en ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet Userneeds blandt 1.032 danskere, skriver Avisen.dk.

Problemet bliver endnu større, fordi vi har svært ved at skære ned på tiden foran computeren, viser undersøgelsen.

- Det er enormt svært at slippe af med musesmerter. Det kræver, at man går væk fra arbejdet, og det kan man ikke bare lige gøre uden helt at melde sig ud, siger arbejdsmiljøkonsulent Svend-Erik Hermansen fra HK til Avisen.dk.

Læger og eksperter anbefaler, at man højst sidder fire timer dagligt foran computeren. Men det er nærmest umuligt for de fleste, viser undersøgelsen fra Userneeds.

Her svarer ni ud af ti, at det ikke vil være realistisk for dem at skære tiden foran computeren ned til højst fire timer om dagen.

Af de adspurgte bruger næsten seks ud af ti mere end fire timer foran computeren hver dag.

Et simpelt råd fra arbejdsmiljøkonsulent Svend-Erik Hermansen er, at tage musen i den anden hånd.

Det er ikke så svært, som det lyder, siger Svend-Erik Hermansen, der i mange år har beskæftiget sig med museskader.

Når han arbejder hjemme, har han musen i den ene hånd, og når han er på arbejde, har han musen i den anden hånd. Det mindsker belastningen på musklerne i den arm, man plejer at bruge, fortæller han.

- Det er noget, alle er i stand til, og det tager faktisk ikke ret lang tid at lære. Det tog mig kun et par timer at vænne mig til det, for det er nogle ret simple bevægelser, siger han.

/ritzau/

 

Læs mere om museskader

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App