¨

Hvad skal der ske med træet? Sådan genanvender TV ØST-seere juletræet

01:00

Klik videre for at se seernes billeder: Frivillige fra cykelholdet Team Rynkeby kører i disse dage rundt og samler juletræer ind tilgengæld for 50 kroner. Pengene går ubeskåret til Børnecancerfonden - og træerne går til en landmand, der opdrætter fasaner. Fuglene er nemlig vilde med tørre grangrene.

Hesten får juletræet hjemme hos Camilla Lund Sandberg. Den skal jo også have et julemåltid. Foto: Camilla Lund Sandberg

- Vores venner brugte deres (juletræ, red.) til, at overraske min mand og jeg, skriver Britta Jakobsen fra Haslev på TV ØST's Facebook-side. Sikke nogle gode venner! Foto: Britt Jakobsen

Heidi Mansgaard fra Nykøbing Falster bruger det brugte jultræ til at få påskepynten til at se sig godt ud. Foto: Heidi Mansgaard

Karen Birgit Pedersen har delt et billede af sit juletræ på TV ØST's Facebook-side. Hun bruger træet til at hænge æbler og fuglebolde på til sultne fugle. Foto: Karen Birgit Pedersen

Lena Mai Christiansen har delt dette billede og skriver på TV ØST's Facebook-side: - Sådan kommer mit juletræ til at se ud. Ikke værst! Foto: Lena Mai Christiansen

1 af 6

Julen er ovre, og hvad skal der ske med juletræet? TV ØST's brugere har en masse forslag til, hvordan du får endnu mere ud af dit brugte juletræ.

Et nyt år er i gang, og julen er slut for denne gang. Højtiden sætter dog sine spor, og i mange hjem står juletræet stadig.

I stedet for at smide træet ud, har flere af TV ØST's brugere delt med os, hvordan de genanvender julens grønne samlingspunkt.

Dyrene nyder de brugte juletræ

- Mine geder har ædt noget af det, og resten sidder i æbletræet med mejsekugler på, skriver Elsebeth Poten Friderichsen på TV ØST's Facebook-side i kommentarsporet til opslaget "10 gode råd: Sådan kan du genbruge dit gamle juletræ".

Pernille Skov Sørensen fra Væggerløse har givet træet til familiens to kaniner, og flere har valgt at give det til naboens eller egne heste såsom Ina Valborg Knudsen, der skriver:

- Vores heste leger med det.

Læs også 10 gode råd: Sådan kan du genbruge dit gamle juletræ

Grønt giver grønt

Også haverne på Sjælland kan nyde godt af de brugte juletræer.

- Sæt det i haven og lad børnene så ærteblomster omkring det, foreslår Marianne Jensen fra Ringsted.

Catalina Frederiksen fortæller, at hun "klipper det ud og lægger det over mine roser", og Sanne Hansen "kører det gennem kompostkværnen til foråret og kommer kvaset ud på rododendronbeddet".

Juletræ til vejrs

Dan Richardy Vedsegaard bruger juletræet til "at hænge fuglekugler på", mens Helle Hoffmann fra Jyderup bruget træet til lidt sjov og ballade:

- Vi har sat det foran svigermors dør, mens hun nød vinen i vores hjem nytårs aften. Det plejer ellers at hejses op i mine forældres flagstang, men snoreren er desværre knækket, skriver Helle Hoffmann på TV ØST's Facebook-side.

Hjælper et godt formål

Øverst i artiklen kan du se et kort indslag med frivillige fra cykelholdet Team Rynkeby. For 50 kroner henter de dit juletræ, og pengene går ubeskåret til Børnecancerfonden.

Hvis du klikker videre i billedgalleriet øverst i artiklen, kan du se, hvordan nogle TV ØST-brugere har valgt at genanvende juletræet fra 2016.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App