Huse og lejligheder sælges hurtigere over hele landet

Det er tilsyneladende blevet hurtigere at sælge huse og lejligheder over hele landet. Det gælder dog ikke helt for husejerne i Vest- og Sydsjælland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er tilsyneladende blevet kortere tid fra boligejeren sætter til salg-skiltet i forhaven eller vinduet, til boligen skifter ejer.

I hvert fald faldt liggetiderne på boliger stort set over hele landet i april, viser nye tal fra Realkreditrådet. Liggetiden er det antal dage, som en bolig har været til salg på internettet, inden den bliver pillet af.

- Hen over april 2015 faldt liggetiden for parcel- og rækkehuse samt ejerlejligheder med henholdsvis seks og ni dage, skriver Realkreditrådet.

Kun på Vest- og Sydsjælland, i Sydjylland og Vestjylland steg liggetiderne for huse en smule i april - med henholdsvis 2,21 procent, 3,29 procent og 2,16 procent. Alle tre steder faldt liggetiderne dog fra februar til marts.

Når det gælder lejligheder, steg liggetiden i Københavns Omegn med 4,6 procent, mens liggetiden blev hele 22,41 procent højere i Odense Kommune.

Det samlede billede er dog, at boliger på landsplan gennemsnitligt har stået kortere tid til salg på nettet det seneste år.

På landsplan var parcel- og rækkehuse i april 2015 i gennemsnit til salg på nettet i 272 dage, mens ejerlejligheder var til salg i 128 dage.

Det seneste år er liggetiden for ejerlejligheder faldet med 30,4 procent, mens parcel- og rækkehuse er faldet 8,4 procent.

I april var der samlet 57.974 boliger til salg på det danske marked. Det seneste år er det samlede boligudbud faldet med 4785 boliger.

/ritzau/