¨

Huse i skybrudsområder fravælges af købere

Foto: TV ØST

Er der risiko for oversvømmelse, er det svært at sælge huset. Ovenpå skybrud har købere fokus på vandskader.

Billeder af oversvømmede villaveje får nu boligkøbere til at gå langt uden om huse, hvor der er risiko for vandskade og dyre forsikringer.

Mere end halvdelen af boligkøberne siger, at de har fokus på risikoen for oversvømmelse i området, når de skal vælge ny bolig.

Det er de kraftige skybrud, der har ramt Danmark inden for de seneste år, der nu betyder, at man også tænker på risikoen for oversvømmelse, når der skal handles bolig.

- De voldsomme skybrud, der ramte landet i sommer, har i høj grad sat sit præg på boligkøbernes adfærd, siger Dansk Ejendomsmæglerforenings formand Steen Winther-Petersen.

- Vi ser en stigende tendens til, at folk er påpasselige med at købe boliger, der ligger i områder med fare for oversvømmelser, og ikke mindst boliger, der tidligere har været ramt af vandskader, siger han.

37 procent af ejendomsmæglerne har oplevet, at købere fravælger boliger, der har en beliggenhed, hvor der er fare for oversvømmelse.

41 procent har oplevet, at villaer med kældre i områder, som allerede har været ramt af oversvømmelser på grund af skybrud, bliver fravalgt, viser en undersøgelse, som Dansk Ejendomsmæglerforening har foretaget blandt sine medlemmer øst for Storebælt.

En brugerundersøgelse på Boligsiden.dk viser, at 65 procent af boligkøberne i dag lægger vægt på risikoen for oversvømmelse i nærområdet, når de ser på bolig - og 59 procent lægger vægt på, om kælderen i boligen tidligere har været oversvømmet.

- Vi - og det vil sige både købere, sælger og mæglere - kan ligeså godt vænne os til det. Med de vedvarende klimaforandringer verden over, er det her ikke noget, der kommer til at fylde mindre i årene fremover, siger Steen Winther-Petersen.

 

Læs relaterede artikler:
Lolland-Falster ramt af skybrud i nat
Skybrud havde nær kostet menneskeliv
Skybrud tager livet af tusindvis af bøger
Skybrud på Sydfalster
Tog påvirkes stadig af skybrud

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App