¨

Hovedpinepiller kan slå dig ihjel

Foto: TV ØST

Langvarig brug af populære hovedpinepiller kan føre til indre blødninger

Pillerne kan fikse din hovedpine, og kan på sigt sænke din risiko for at få hjerteproblemer eller få et slagtilfælde.

Men de populære piller som Aspirin, Magnyl og Kodimagnyl kan også føre til en forhøjet risiko for at få indre blødninger – en risiko, der er langt større end sundhedsgevinsten ved at spise pillerne.

Det viser et britisk studie, hvor mere end 100.000 britters forbrug af pillerne med acetylsalicylsyre er analyseret. Det oplyser det videnskabelige tidsskrift Archives of Internal Medicine ifølge BBC.

Resultaterne af studiet får nu forskerne til at advare sunde mennesker mod på eget initiativ at spise pillerne som forebyggelse for hjerteproblemer.

- Studiet fastslår, at der ikke nogen fordel ved at spise pillerne som forebyggelse. Tværtimod, så er der en sundhedsrisiko ved at gøre det, siger professor Kausik Ray fra University of London til tv-stationen.

Kausik Ray fastslår, at der er en tydelig sammenhæng mellem blødningen og pillerne.

- Spiser du pillerne over en periode på flere år, så har du 31 procent større risiko for at få indre blødninger, siger han.

Undersøgelsen får nu en række britiske forskere til at fastslå, at man altid skal konsultere sin læge, før man kaster sig over Aspirin eller Magnyl som forebyggende medicin.

 

Denne artikel er skrevet af Lev Livet-redaktionen på TV2 ØST. Lev Livet er et sundhedsmagasin, der fra februar 2012 sendes på TV2 ØST.

Du kan finde mange flere sundhedsnyheder og se vores tv-programmer på adressen www.tv2east.dk/lev-livet/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App