Hold godt øje: Maj måned er højsæson for påkørsler af hjorte

Lige om lidt siger vi maj måned, og det betyder højsæson for påkørsler af hjorte. Ved solopgang og -nedgang skal man særligt holde godt øje.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Maj måned banker på - en måned, hvor der er højsæson for påkørsler af hjorte. 

Derfor opfordrer Vejdirektoratet til, at man ved solopgang og solnedgang holder godt øje, når man kommer kørende på de danske veje. For det er særligt hér, der sker flest påkørsler. 

Risikoen er samtidig også størst på veje, som løber gennem eller nær skovbryn. Samtidig færdes hjorte i flok. Så ser du én, ser du som oftest også flere. 

Hvis du påkører en hjort: 

Vejdirektoratet oplyser, at hjortenes øjne reflekterer lys, som man kan se som små lysglimt i mørket. Og så skal man være opmærksom på dyr i rabatten eller områder langs vejen.

Bygger faunapassager 

På grund af påkørslerne arbejder Vejdirektoratet nu på indsatser, så man netop kan undgå det.

- Helt konkret bygger vi faunapassager, så dyrene kan krydse vejene via broer og tunneler. På nye veje sætter vi vildthegn på og vi sætter vildtvarselstavler, som advarer om fare for krydsende hjorte, siger Marianne Lund Ujvári i en skiftlig meddelelse. 

Samtidig arbejder Vejdirektoratet sammen med europæiske direktorater om, hvordan man ellers kan undgå påkørsler af hjorte. 

Den seneste optælling af påkørsler af hjorte var i 2012. Her blev der registreret 4.162 påkørsler.