Højsæson for de langfingrede

Sommerferien nærmer sig, og dermed er det også tid for højsæson for indbrud i villaer

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mens de fleste danskere rejser på sommerferie i juli, rykker indbrudstyvene for alvor ud i landets villaer for at rippe indboet for fladskærme, bærbare og dyre møbler.

Gennemsnitligt bliver der begået 20-25 procent flere indbrud i juli end i juni og august, viser en opgørelse fra Forsikringsoplysningen, der vurderer, at der i år vil blive begået omkring 4000 indbrud i juli.

Og da de langfingrede stjæler som aldrig før, advarer chefkonsulent i Forsikringsoplysningen Christian Skødt om at være ekstra på vagt i år.

- Indbrudstyve foretrækker arbejdsro. Derfor hænger folks ferievaner og tyvenes arbejdsplaner nøje sammen. Et halvøde villakvarter giver ideelle arbejdsbetingelser for indbrudstyven. Folk bør tænke i nabohjælp og holde ekstra øje med hinandens boliger, særligt i sommerferien, siger Christian Skødt.

Han understreger, at det er netop nu, man bør sikre sit hus mod indbrud ved for eksempel at skifte dårlige låse ud.

- Selv om indboforsikringen dækker fuldt ud, hvis huset var forsvarligt aflåst, og der er synlige tegn på indbrud, vil mange føle et meget stort ubehag ved at have haft besøg af indbrudstyve i deres huse. Ikke mindst derfor er det en god ide at sikre sig mod sommertyvenes hærgen, siger Christian Skødt.

Sidste år fik danskerne stjålet for cirka en milliard kroner - det er 34,5 procent mere end året før. Og de første opgørelser i år viser en fortsat stigning.
/ritzau/