¨

Hjertesyge venter halvt år på første undersøgelse

Foto: TV ØST

Ventetiden på at blive undersøgt af en specialist for en hjertelidelse er eksploderet i Region Sjælland. Der er nu mere end et halvt års ventetid.

Bliv skrevet op til tid tid nu her før jul.

Så kan du få en specialist til at kigge på dit hjerte i industriferien - altså midt i juli måned.

Det er tilbudet til de hjertesyge i Region Sjælland, der har 29 ugers ventetid før man kan komme til en forundersøgelse hos en hjertespecialist. Den anbefalede ventetid på undersøgelsen er 4 uger.

Det skriver Jyllands-Posten.

Ventetid kan koste liv

Den lange ventetid kan koste liv, frygter Hjerteforeningen, der konstaterer, at ventetiden på at blive forundersøgt for sygdom i hjertet er steget fra 2011 til 2012.

- Det er klart, at det skaber angst og utryghed, når man har en risiko for at have en alvorlig, livstruende hjertesygdom, at man så skal gå og vente på en undersøgelse, siger overlæge Henrik Steen Hansen, formand for Hjerteforeningen, til Jyllands-Posten.

- I værste fald kan det jo medføre dødsfald, hvis det er en livstruende hjertesygdom. Den viden får man først, når man har fået udført undersøgelsen, tilføjer han.

Vi er værst

Ikke mindst i regionerne Midtjylland, Nordjylland og Sjælland er ventetiden på forundersøgelse, som skal være med til at stille patientens diagnose, stigende. Og Sjælland er her den største synder.

- Der er opstået lidt af en pukkel, og det er selvfølgelig ikke tilfredsstillende. Den skal ryddes af vejen, siger regionernes formand, Bent Hansen (S).

Angst for ventetiden

Angst og ventetid følges ad for den 53-årige Annette Nejrup Hansen fra København, som måtte vente tre måneder på at få sit hjerte undersøgt.

- Jeg har jo kun det ene hjerte, så jeg kunne ikke sige mig fri for at være angst, siger hun, der efter at have fået stillet diagnosen hjerteflimmer nu venter videre - denne gang på behandling.

Denne situation huer bestemt ikke sundhedsminister Astrid Krag (SF).

- 29 ugers ventetid på en forundersøgelse af hjertet lyder umiddelbart af meget, og derfor vil jeg også opfordre regionerne til at have fokus på hjertebehandlingen, så de kan få nedbragt ventetiderne, hedder det i en skriftlig kommentar fra ministeren.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App