Hjemvendte soldater vil fortsætte

De er kun lige vendt hjem, men størstedelen af de soldater, der netop har været i afghanistan, vil gerne fortsætte i forsvaret.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

To ud af tre af de unge soldater med korttidskontrakt, der netop er vendt hjem efter et halvt års tjeneste i Afghanistan, har ønsket at fortsætte som fastansatte ved Gardehusarregimentet i Slagelse.

Men når det gælder konstabler uden særlige faglig uddannelse, er der ikke mange ledige pladser i Forsvaret, og der er kun blevet plads til godt halvdelen af dem, der har søgt, skriver Berlingske Tidende fredag.

Blandt de hen ved 700 soldater fra det hjemvendte hold 7 var omkring 150 helt unge soldater, der før udsendelsen netop havde gennemgået uddannelsen som reaktionsstyrkesoldat, og som var udsendt til en enkelt mission. De øvrige er fastansatte og civile.

Men af de 150 uden fastansættelse har i alt 95 søgt om fast kontrakt ved Gardehusarregimentet - heraf er 56 blev ansat. De har i første omgang fået tilbud om en kontrakt, indtil de er 35 år, men vil i løbet af få år typisk få tilbud om en permanent ansættelse.