¨

Hjem til mors påskeæg - færgerne sejler

Foto: TV ØST

I dagevis har strejker truet færgetrafikken omkring påske. Men nu er der fri bane ved Rødby, Gedser og en stribe andre færgeruter.

Tidligt tirsdag kom der godt nyt for alle, der skal bruge en færge for at komme hjem til mor, aflevere påskeæg hos børnebørnene eller bare ud i foråret.

"Efter flere end 14 timers forhandlinger i forligsinstitutionen er det lykkedes at blive enige om nye færgeoverenskomster," oplyser direktør Fritz Ganzhorn fra Søfartens Ledere og Maskinmestrenes Forening til Folketidende.

Fri bane
Med andre ord: Der er fri bane ved Rødby og Gedser ligesom ruterne Helsingør-Helsingborg og Rønne-Ystad i øvrigt også sejler helt efter (påske)planen. Men dog kun indtil videre fri bane. For nu skal overenskomsten sendes til afstemning, og bliver det et nej, så kan strejken begynde om 14 dage.

Slagsmålet
Slagsmålet handler om en særlig måde at aflønne nogle af skibsofficererne. På grund af et særligt system, får de ingen gavn af regerings skattelettelser. Derfor har de ansatte på bilfærgerne krævet 1.800 kroner mere på lønkotoen - penge der skulle svare til de skattelettelser alle andre får, men altså ikke denne gruppe skibsofficerer.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App