Hjælp med at lave Danmarks eksportkanon

Hvilke virksomheder fra regionen fortjener en plads i Danmarks nye eksportkanon? Det kan du være med til at bestemme.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Danmarks største globale erhvervsbedrifter siden 1989 skal nu samles i en stor eksportkanon. Og du kan nominere din kandidat her fra regionen.

Det er Udenrigsministeriet, der i samarbejde med Mandag Morgen, TV 2 og TV 2-regionerne, har sat sig for at udfærdige listen over de 30 succesvirksomheder. Et uafhængigt udvalg vil sammensætte den endelige kanon.

Hvem kan nomineres

Virksomheder, der har leveret ekstraordinære og fremragende præstationer på eksportmarkederne siden 1989, kan nomineres til den nye eksportkanon. Alle typer virksomheder kan komme i betragtning.

Danmarks nye eksportkanon skal indeholde:

• Forskellige typer virksomheder målt på størrelse. For eksempel kan der både være store globale koncerner med dansk hovedsæde, og selv enkeltmandsvirksomheder kan komme i betragtning, hvis de har leveret ekstraordinære og fremragende resultater.

• Virksomhederne skal dække forskellige brancher. For eksempel kan også servicevirksomheder og turistattraktioner, der står bag eksport af serviceydelser, også komme i betragtning.

• Den endelige kanon skal have en geografisk spredning, så kanonudvalget vil lægge vægt på, at der blandt de 30 virksomheder vil være eksportsucceser, der dækker alle kontinenter.

Nominer og vind en rejse til Kina

Blandt alle, der har nomineret kandidater til den nye eksportkanon, vil Udenrigsministeriet trække lod om en uges rejse for to til Kina.

Danmarks nye eksportkanon lanceres og præsenteres for offentligheden den 4. september 2013 i København.

 

Du kan nominere din kandidat indtil mandag den 10. juni klokken 12.

 

call_to_action_eksport_kanon_630_lang.jpg